הפרעות קשב וריכוז הן ההפרעות הנפוצות ביותר. חוסר שקט, היפראקטיביות, קשיים במיקוד ובשמירה על קשב לאורך זמן, תופעות אלו מציקות להרבה מאוד תלמידים ישראלים בכל גיל ומעכבות אותם בדרך להגשמת היעדים שלהם בלימודים. הקלות בפסיכומטרי, ובכלל, יכולות להיות מותאמות לקושי האישי שלכם, ולאפשר לכם לצלוח דרך המבחן המאתגר בדרך ללימודים אקדמאים.
מבחנים מותאמים והקלות שונות בפסיכומטרי יכולים להיות השער דרכו עוברים מאות סטודנטים בשנה. ללא חלון הזדמנויות זה רבים מאיתנו לא יצליחו להגיע ליעד הנכסף ולהתקבל ללימודים במסלולים להשכלה גבוהה, ושלא בהכרח בצדק. כשאנו לומדים מחשק ועניין, הרבה מהקשיים נעלמים, אך לימודים לפסיכומטרי אינם קלים, ולעיתים גם לא מעניינים.
לומדים ברצון עם הקלות בפסיכומטרי
אחד הדברים היעילים ביותר לעידוד המוח שלנו ללמוד הוא הידיעה הברורה מה הפרס. המקל והגזר, עתיק יומין אך יעיל והכרחי, שיטה שמאפשרת לנו להציב יעדים ברורים להשגה, זמינים ונגישים, ולאלץ את המוח שלנו להיות נגיש וזמין לנו בכל עת, פשוט בהתאמה ליכולות שלנו כרגע.
עם הקלות בפסיכומטרי גם אלו מאיתנו הסובלים מהפרעות למידה קשות יכולים למצוא משענת ומסגרת לימודי פסיכומטרי מותאמים בכדי להכיל את הצורך שלהם ולמצות את הפוטנציאל שלהם במבחן הפסיכומטרי.
רשימת ההקלות ארוכה ומגוונות, ומותאמת לצורך של התלמיד לפי מבדקים שונים. לא ניתן תמיד לדייק במאת האחוזים, אך התאמה מסוימת נשארת רלוונטית ומאפשרת למאות לעבור את המבחן בהצלחה.
מהן ההקלות למבחן פסיכומטרי?
רשימת ההקלות המותאמת למבחן הפסיכומטרי לפניכם:
- הקראה:
א. הקראה באנגלית לאלו המתקשים לקרוא באנגלית אך כן מבינים את השפה כאשר היא מדוברת.
ב. הקראה בעברית – לאלו המתקשים בקריאה אך מבינים היטב את הנשמע ומכאן גם את התוכן הרלוונטי לשאלות המבחן.
- מבחן ממוחשב – לשמירה על תשומת הלב על המסך ונוחות מרבית לתלמיד הנבחן.
- מחשבון – לתמיכה בתהליכי החישוב המורכבים, כאשר מהתלמיד נדרש עדיין להבין איזה חישוב עליו לעשות, מה שמראה על יכולותיו בהבנת המתמטיקה הנדרשת לתרגיל.
- שאלון מוגדל – לריכוז רב יותר ולקשיי ראיה גם יחד.
- הפסקה בין שאלונים – להקלת הלחץ, לאוורר, להתאוששות ולהתכוננות לשלב הבא.
הקלות פסיכומטרי אלו מאפשרות גם לכם לגשת למבחן בצפי להצלחה.